Food At Work Live: waar (toekomstige) werkzoekenden en industrie elkaar ontmoeten

Een schreeuw vanuit de voedingsindustrie naar technische profielen. Dát heeft het job- en opleidingsevent Food At Work Live letterlijk in het leven geroepen!

De werkloosheidscijfers in West-Vlaanderen behoren tot de laagste in West-Europa. Bedrijven hebben het vandaag steeds moeilijker om hun vacatures in te vullen. Vooral technici zijn veel gevraagde maar schaarse profielen. Dit geldt zeker ook voor de voedingsindustrie; een zeer stabiele werkgever, sterk vertegenwoordigd in West-Vlaanderen en met heel wat boeiende jobs. 

Food At Work Live brengt op dit evenement vraag en aanbod samen en biedt een platform waar de voedingsindustrie en (toekomstige) werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. 

Het evenement is een initiatief van de Academie voor de Toekomst in samenwerking met opleidingspartners en sectororganisaties uit de voedingsindustrie.

Academie voor de Toekomst

Om bedrijven te ondersteunen in hun zoektocht naar menselijk kapitaal, slaan de POM West-Vlaanderen en organisaties als Syntra West, VDAB en sectorfondsen zoals Alimento (voedingsindustrie) en VFU (uitzendsector) de handen in elkaar.

Onder de vlag van de ‘Academie voor de Toekomst’ neemt dit partnerschap heel wat initiatieven om de beroepen, opleidingen en vacatures in de West-Vlaamse industrie in de kijker te plaatsen. 

Meer weten over onze activiteiten? Ga naar onze website Academie voor de Toekomst voor meer informatie.
 

Food At Work

Food At Work is het employer brand waarmee de sectororganisatie Fevia de troeven van de voedingsindustrie als werkgever in de kijker zet bij potentiële medewerkers, scholen en de verschillende spelers op de arbeidsmarkt (zoals VDAB).

Het evenement Food At Work Live is een spin-off die deze ambitie tot leven brengt tijdens 1 dag vol interactieve beleving van de voedingsindustrie …

Meer weten over Food At Work? Neem een kijkje op de website.
 

De West-Vlaamse voedingsindustrie

De West-Vlaamse voedingsindustrie één van de belangrijkste industriële werkgevers in onze provincie. De sector telt heel wat grote ondernemingen en kmo’s en is stevig verankerd in Midden-West-Vlaanderen en de Westhoek. Het is ook een stabiele werkgever met - zelfs in crisisjaren - een vrij constante werkgelegenheid.

De voedingsindustrie is bovendien een zeer diverse sector, met een hele waaier aan subsectoren. Zo zijn onder andere de vleesverwerkende sector (varkens en kippen) en de diepvriesgroente- en diepvriesaardappelensector goed vertegenwoordigd in onze provincie.

Ten slotte is de voedingsindustrie ook een sector in verandering. Bedrijven investeren volop in nieuwe producten, technologische innovaties en nieuwe markten. Het is dan ook een boeiende sector, die kansen biedt aan zowel jongeren als werknemers die willen doorgroeien. 

 

Benieuwd naar meer? Op de websites van Food at Work, Alimento en Fevia vindt u een hele pak interessante informatie over de voedingsindustrie.