Food At Work Live voor scholieren: een interactieve kennismaking met de voedingsindustrie

Via workshops en actieve demo’s maken de leerlingen kennis met de boeiende wereld van de voedingsindustrie. Bedrijven, opleidingsinstanties en uitzendkantoren demonstreren het proces van grondstof tot verpakt product in een voedingsbedrijf. De leerlingen beleven dit vanuit verschillende invalshoeken die nauw aansluiten bij hun opleiding: productie, productontwikkeling, techniek, kwaliteit en veiligheid. Zo ontdekken ze wat er zich allemaal afspeelt op het werkterrein van de voedingsindustrie en ervaren ze welke functie hen meer of minder aanspreekt.  

Voor wie?

Food At Work Live richt zich tot West-Vlaamse klasgroepen van de derde graad BSO of TSO binnen de studiegebieden Mechanica-Elektriciteit, Land- en Tuinbouw (studierichting Biotechnische wetenschappen) en Voeding

 

Bekijk hier het volledige programma.

De voedingsindustrie stelt veel technische en wetenschappelijke profielen tewerk, maar leerlingen uit deze studiegebieden denken niet altijd aan deze sector als potentiële werkgever. Daarom wil Food At Work Live hen in contact brengen met de jobs in de voedingsbranche.